Barn till slakt!

Varje dag är det någon på jobbet som säger att jag inte borde vara där. En dag kvar innan doktorsbesök nu och säger denne att jag inte ska vara där då slutar jag på måndag och ägnar mina dagar åt att söka alla jobb som går ..

Men pengar då? Ja jag vet inte. Tror jag kan få någon slags ersättning om jag är gravid och arbetslös, annars får J vara den som försörjer, vilket jag är starkt emot men vad ska jag göra? Riskera barnets säkerhet och överlevnad för att jag är lite halvkåt på pengar?

Jag vågar knappt andas på jobbet längre! Idag kom det dessutom en ko som hade haft ett dött foster i sig en längre tid... Alltså ett sjukt djur, och det stank! Jag ville kräkas men framförallt blev jag rädd. Tom, en av inspektörerna sa åt mig att gå ner från plattformen och bort från djurkroppen då den kan smitta mig och orsaka abortsjukan ( vet ej vad den heter på svenska ) vilket betyder att min kropp stöter bort fostret pga bakterien från det sjuka djurets foster.... Ja nu hör ju vad jag utsätter mig för dagligen. Fick också en 17-sidors lunta av Graham, en annan inspektör som behandlade risker med att gravida jobbar med rått kött och djur. Blev inte direkt mer uppmuntrad av den läsningen. "stå inte upp i för långa stunder"... Är 10 timmar lagom tro? "ta rast varannan timme" .... 60 min rast på 10 timmars arbetsdag? SUCK!

Idag var det också en ko som började kalva i ladugården... Vi var tvungen att skjuta både kon och kalven där ute. Kalven hamnade i soporna. Tragiskt :(
Bönder har egentligen inte rätt att skicka iväg en gravid ko till slakt. Men det är så jag känner idag. Jag skickar mitt ofödda barn till slakt såsom jag håller på.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0