Jag e int bitter...

Rättvist inte sant? Jag får udda kolsyrat vatten på flaska. J får god kall svensk cider med myntablad.

Jag är faktiskt inte så bitter. Jag har läääängtat efter kolsyrat vatten, dom jobbar nämligen inte så i England, men nu är man ju på internationellt område och då finns det!

2,5 timmar till avgång!


Alla vägar bär till Rom!

Nä men jag tar med mig ungen på sin första flygtur då, så den får vänja sig. För semester ska jag åka på fortsättningsvis också!

I morgon kl 07.15 kommer en taxi och hämtar mig och J och sen drar vi till Rom och firar nyår i 8 dar. Nu blev det ju inte riktigt som jag tänkt mig (vinprovning, mysiga resturangbesök med tillhörande vin och skumpa och cocktails på tolvslaget )

Men jag klarar mig nog bra med att äta pizza, pasta och titta på den italienska arkitekturen. Ett glas skumpa får jag på tolvslaget ändå har jag bestämt!

Så Ciao Bella! Vi ses nästa år!

Ps. Mitt julrim till familjen gick kanske inte som jag förväntat mig men budskapet kom ju fram. Dubbelt upp så att säga.. Ds.


Något litet

Unnade mig något litet eftersom det är julafton...


God jul alla hemlighetshållare!

God jul alla ni som vet om min hemlighet! Idag är det julafton i Sverige och här är det Christinas eve, alltså dagen före julafton. Idag går jag in i vecka åtta och idag ska jag berätta för min familj om baby Bab under julmiddagen som jag ska vara med på via Skype... Nervös!


Gravid vecka 8

I slutet av den andra månaden är din bebis ungefär lika stor som en böna, eller 16-22 mm. Om det är din första graviditet så märks det förmodligen inga förändringar ännu, men om det inte är din första så kanske du märker att kläderna sitter lite tightare än vad dom brukar.
Vid en undersökning skulle man notera att din livmoder som tidigare var stor som din knytnäve nu har vuxit till en grapefrukts storlek!

Bebisen

Bebisen fortsätter att utvecklas i rasande hastighet. Hudveck som ska bilda ögonlock och små örongroddar anläggs. Fostrets ögon sitter fortfarande brett isär men kommer att flytta sig till framsidan av ansiktet så småningom. Nästippen är redan bildad. Med ultraljud kan man se att hjärtklaffarna är utvecklade och luftrör från strupe till lungor är på plats i den nu allt längre överkroppen som samtidigt rätas ut.

För bara ett par veckor sedan var din bebis armar bara små stumpar, men nu har den redan armbågar samtidigt som armar och ben växer allt längre. Antydan till fingar och tår kan också urskiljas.

Du

Ett av symptomen som du kanske känner vid den här tiden är kramper och smärta i nedre delen av buken eller sidan. Detta beror sannolikt på att din livmoder växer. Var dock inte orolig om du inte känner av detta, eftersom det varierar från kvinna till kvinna. Om värkarna och kramperna åtföljs av blödningar bör du söka läkarvård omedelbart.

Många gravida kvinnor upplever också smärta som börjar i sätesmuskulaturen och strålar ned i benen. Detta kan vara mycket smärtsamt och beror på att några nerver kommer i kläm och den bästa åtgärden är att försöka ligga ned på andra sidan för att lätta på trycket på nerverna.

Fostret skyddas av en vätskefylld bubbla som utgörs av fosterhinnan och fostervatten. Innuti denna simmar bebisen tryggt och bekvämt. På bilden kan man se de växande fingrarna medan tårna dröjer några dagar ytterligare.

Navelsträngen innehåller 3 blodkärl som är ditt intimaste band med bebisen och sköter dess försörjning av syre och näring, samt tar hand om dess avfall. Vid forlossningen är navelsträngen oftast mellan 70 och 140 cm lång.


Hemligheten sprids....

Har nu ikväll berättat om baby Bab för Sandra och Elin via Maria kan man säga. Jag och Maria har kommit på att hon ska filma allas miner när jag berättar eftersom jag inte är där i egen hög person och sen skicka till mig så jag får lite av en reality view...

Sen ska jag göra en liten ihopklippt video av det. Synd bara att jag inte fick Saras min när jag gråtande och panikslaget ringde eller Marias när hon fick nyheten liggandes i en sjukhussäng...

Jag blev så glad av era responser Sandra och Elin! Värmer mitt hjärta! <3


Nekad doktorshjälp....

Sjukligt förbannad nu! Och nu ska jag dra hela historien om att försöka få en doktor i landet England.

Gick dit vid halv ett tiden - möttes av en "vi har stängt mellan halv ett och halv två" skylt.

Kom tillbaka vid halv fyra redo med mitt pass och om så skulle behövas mitt national insurance number. Fick till svar att för att kunna registrera mig behövdes att jag skulle fylla i ett formulär och bifoga TVÅ bevis på boendeadress, alltså en räkning eller annat brev som skickats till adressen jag bor på med mitt namn på. Jag har inga räkningar eller annat som kommer i mitt namn till den adress jag bor på nu förutom brevet som följde med mitt national insurance kort så jag gick hem och hämtade det och tillbaka igen. Köade ännu en gång och förklarade sedan läget men fick ett avvisande svar. Jag försökte då med att: jag är snart 8 veckor gravid, och skulle vela besöka en doktor, och jag kommer inte få tag på några brev eller räkningar inom den närmsta framtiden....

Fick till svar: sorry love, we don't make the rules. We need two proofs of addresses.

Så vadå tänkte jag, om jag var hemlös och blivit på smällen så skulle jag bli nekad vård eftersom jag inte har en bostad och än mindre ett bevis på papper att jag bor där?! Dumma land!!!

Som tur var kom det en annan kvinna och förklarade att om någon av de jag bodde hos var en patient hos samma doktor och om denne person kunde skriva ett brev och intyga min boendestatus samt en av hennes räkningar så skulle det gå bra. Så förhoppningsvis kan jag boka en tid med en doktor i morgon...

Men ändå! Räkningar anser jag vara något privat och nu är Maria tvingad att ge mig en, inte att det gör henne något men jag tycker det känns lite obekvämt.

Fick ett tips av henne idag ang illamåendet. Blanda ingefära i varmt vatten och drick alternativt ät ingefärskakor... Duger pepparkakor tro? :)


Aptitretare

Som ni kanske läste i min andra blogg så gjorde jag en lista på saker som måste göras nu när vi är lediga. Hade två hemliga saker på den listan också som kommer här!

* Köpa folsyra tabletter - check! Blev himla förvånad när dom endast kostade 1 pund!

* Boka tid hos barnmorska. Gick till doktorn idag men dom hade lunchstängt så vi åker och gör klart med huset först och åker tillbaka till doktorn senare.

Skönt det är med julledighet! Synd bara att det enda som retar min aptit är svenskt julbord och skagenröra.... None of that here. Suck.


Noll aptit!

Ett stort problem som jag har är att jag tappat all aptit. För det första så kan jag inte få ner något av det min matpacke innehåller. Jag tvingar i mig en macka för att jag måste. När jag sen kommer hem äter jag ytterst lite av middagen trots att jag är hungrig för det går helt enkelt inte!

Det är lättare med middagen för den är olika varje dag men matpacken är samma varje dag fast med olika pålägg och jag vill bara spy när jag ser min matpåse.

Jag måste få i mig mat, näring! Men det enda jag vill åt är vätska..

Vad ska jag göra?!


Berättar vidare....

Idag berättade jag för Richard om baby Bab. Han började tokskratta... Av glädje tror jag nog. Han ser mig lite som en dotter och tar hand om mig osv så han blev en smula stolt också. Han kommer förmodligen bli lite överbeskyddande nu i och med detta då han redan idag på eftermiddagen sa åt mig att jag inte borde vända på de tyngsta tjurarna själv för det är inte bra för mig. Han har väl förmodligen rätt, ser inte någonstans hur det kan vara bra för kroppen att vända en ( som idag ) 1200 kg tung tjur. Alltså två gånger 600...

Två dagar tills jag ska skriva in mig hos en doktor, har ju inte gjort det än och det måste man göra innan man kan boka tider eller uppsöka läkare överhuvudtaget. Förhoppningsvis får jag tid på en gång så vi får se hur det står till där inne och får ett datum.


Kärlek, glädje och trygghet!

Idag är en bra dag, jag vaknade upp UNDER min stora kärlek men det gjorde bara att jag fick mig ett skratt direkt på morgonen. Sen låg vi i sängen och pratade lite om baby Bab, att jag nästan varit gravid i två månader! J är så himla stolt och vill bara berätta för alla! Jag har också en dag idag, vill bara ringa till mina vänner och berätta! Kommer aldrig kunna hålla mig tills jag kommer hem till Sverige! Kanske blir ett litet julklappsrim skickat till dom?

Måste iallafall hålla ut tills efter vi varit hos doktorn och sett så allt är ok.

Efter det sockersöta inlägget så kan jag ju neutralisera det hela med att säga att så mycket som jag rapar och fiser har jag aldrig gjort i mitt liv förut! Och ni vet ju att jag aldrig fiser!!! Jag är som en gasfylld ballong! :)


Ny vecka!

Helg! Och jag går in i en ny vecka enligt mina graviditetsappar. Jag har två, en på svenska och en på engelska så J kan läsa och så jag kan vänja mig vid ord som kommer att nämnas vid doktorsbesök och så småningom förlossning.

Jag är nu i vecka 6+0 eller gravidvecka 7....


Babyn

Under vecka 7 växer din bebis med en otrolig hastighet. I början av veckan är bebisen 7-8 mm och i slutet har den nästan fördubblats i storlek och ökat till 9-15 mm! Fostret väger ungefär 1 gram.

Din bebis armar och ben är längre nu och har bildat leder. Händer och fötter kommer att bildas, och fingar och tår har redan börjat anläggas. Hjärtat är oproportionerligt stort och ser ut att sitta delvis utanför bebisens kropp, och har nu bildat en höger och en vänsterkammare. Hjärnan fortsätter att växa och luftrörskanalerna till lungorna är synliga. Ögonen börjar utveckla pigment, näsan mognar och början till ett ansikte kan urskiljas. Blindtarmen och mjälten är redan på plats tillsammans med de första anlagen till magsäcken.

Du

De flesta kvinnor vet i det här stadiet att de är gravida. Även om din kropp inte har förändrats så mycket ännu så kan du vara säker på att det kommer. Du kan ha gått upp något kilo i vikt, men det är inte ovanligt att förbli på samma vikt eller till och med gå ned något. Internt så tjocknar slemhinnorna i livmoderhalsen och en slempropp bildas som skyddar fostret mot omvärlden under graviditeten. Denna kommer att lösas upp och försvinna när det senare är dags för förlossning.

Även gravida kvinnor blir sjuka ibland, men det är viktigt att du inte tar någon medicin utan att konsultera din läkare först. Vissa läkemedel kan påverka fostrets utveckling negativt, eller rent av vara livshotande. Ta god hand om dig genom att äta näringsriktig mat, dricka mycket vatten, motionera lätt och se till att du vilar mycket.


Hur gör djur nu?

Idag ska jag på middag med J och Mitch till Laura... Det kommer förmodligen förtäras alkoholhaltiga drycker där och alla tre är rökare.

Hur gör djur nu?

Jag kan iallafall stolt kalla mig ickerökare. Har inte rökt nått alls de senaste tre dagarna och har inget sug heller, inte ens efter mat! Jag tackar det kalla vädret för det! Jag vill bara ligga under täcket och få lite värme av min J..


Vid det största vägskälet i mitt liv.

Är det normalt med sånna extrema känslodippar som jag har? Igår på jobbet tänkte jag att nej det här går inte, och svävade sedan iväg till att J kommer lämna mig för att jag kommer bli tjock och med bristningar och inte kan gå ut och festa längre osv osv. Började nästan grina där uppe på min plattform.

Idag var det helt tvärtom. Såg framför mig hur vi inreder barnets rum tillsammans, hur mysigt det kommer bli, hur det kommer föra oss ännu närmare varandra. Hur jag visst kan vara mitt gamla jag efter att barnet är fött osv.

När ska tankarna bara riktas åt ett håll? Jag har ju inte ett helt liv på mig att bestämma mig.

1 cigg igår, 0 idag. Gav mitt paket till J. Klapp på axeln till mig.


Illamående

12 dec, måndag.

Vilken skitdag! Mått illa till och från hela dagen! Trodde gravidillamående var en morgongrej, men tydligen inte. Har ätit en macka och en halv chokladbit på hela dan innan vi kom hem från jobbet och det var middag.

Kan man ta några tabletter för illamåendet eller är det inte bra? Jag tappar all energi när jag inte får i mig näring och jobbar så hårt.

Jo förresten, 0 cigg igår och 1 idag! Innan julafton ska jag vara helt rökfri!


Jag är ingen ängel!!

11 dec, söndag

Det enda jag ser och läser om är det här med rökningen. Nolltolerans från dag 1!!!!!!! Du dödar ditt barn! Farligt farligt farligt! Jag vet jag vet jag vet!!!!! Sluta hacka på mig om det dumma internet jag vet att det är farligt! Jag vet att jag dödar mitt barn men jag får panikdippar när jag inte tror att jag klarar av att bli en bra mamma eller en mamma överhuvudtaget och då röker jag. En halv cigg, ok!!! Jag är ingen jävla ängel!

Förresten, borde jag inte gilla barn jag ser på stan? Det gör jag inte, inte det minsta..


Tvåspråkighet hell yeah!

10 dec, lördag

* Ditt barns flerspråkighet - ditt val av Michelle Cadeau.

* "Barn med flera språk: Tvåspråkighet och flerspråkighet i hem, förskola och skola" av Gunilla Ladberg


Hur rakar man sig där nere när magen blir för stor?

9 dec, lördag.

Känns som jag varit gravid i hundra år fast jag bara vetat om det där inne i 3 dagar. Det upptar mina tankar konstant när jag är vaken. Och jag har sjuka funderingar. Som tex: hur lär man ett barn tala två språk?, uppdatera för fan inte Facebook!, hur gör man när man vill raka sig där nere när magen blir för stor?...
Jay vill berätta för alla men vi väntar såklart tills vi varit hos doktorn och tills de kritiska veckorna passerat. Vi har till 90% bestämt oss för att behålla det. Inget högt uttalat men vi pratar som om det är så vi vill ha det. Kallar den baby Bab, pratar lite skämtsamt om kill och tjejnamn osv. Idag när vi var på husvisning så tittade vi in i det andra sovrummet och såg det som ett framtida barnrum...
Har laddat ner en gravidapp på mobilen som säger att jag är i V 6, och beräknat förlossningsdatum är den 11 aug. 3 dagar före min 28:e födelsedag. Läst lite på internet om graviditet och vad som sker i kroppen just nu och vad man bör äta osv.. Ska ska ska sluta röka men det är svårare än vad jag trodde. 3 igår och 1 idag. Det går ju nedåt iallafall..


- uttaget ur mina anteckningar den 9 dec.


Testet!

Graviditetstestet den 7 december 2011!


Symptom

8 dec, torsdag.

Symptom: kissar 300 gånger om dan trots att jag inte dricker speciellt mycket och urinen luktar fränt. Ömma tuttar och till viss del illamående på förmiddagar. Självklart utebliven mens, testade positivt 2 dagar efter att mensen skulle ha kommit. Började fundera om ev graviditet när kisseriet började. Känner mig mer lugn idag, tänker mycket. Vill jag vill jag inte..?
Rökt 4 cigg..

- uttaget ur mina anteckningar den 8 dec.


När jag och allt omkring mig förändrades.

"Onsdag den 7 december, klockan är ungefär halv åtta på kvällen när jag kissar på stickan och hela världen krympte och växte på samma gång, när jag såg texten som sa: Pregnant 3+.
Jag svär att jag för en sekund varken kunde höra eller se. Allt blev vitt....
Alla känslor som jag någonsin haft och kännt sköljde över mig som en rasande tsunamivåg och jag blev rädd, glad, skräckslagen, fick panik, ångest, blev gråtmild, kärleksfull, kände enorm ömhet och innerlig kärlek, jag blev otroligt nervös och spänd.
Sen gick jag ned för trappen, in till köket, där J stod och visade honom den vita stickan som förändrade mitt/vårt liv på 30 sekunder. ( det tog endast 30 sekunder för det här testet som jag köpte att visa resultat ) Han tittade på mig gav mig en kram och då grät jag i hans armar utan att veta varför och kände mig som den minsta människan på jorden. Tårar av lycka och glädje eller tårar av rädsla och ångest? Jag vet inte, allt är bara svart eller vitt, min hjärna är tom, jag kan inte tänka, inte känna. Men mina kinder är glödheta, mitt hjärta bankar och min kropp skakar som ett asplöv"



-Uttaget ur mina anteckningar den 7 dec 2011.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0