Stolt!

Jag, Maria och Johan kollade på vetenskapens värld ikväll på tvåan som handlade om hur ett barn blir till. Från spermiens inträde till färdigt skrikande barn.

Det var verkligen fascinerande! Hur mycket det är som måste stämma för att det överhuvdtaget ska bli ett embryo . Hur mycket som måste klaffa på ögonblickssekunder för att processen ska kunna fortsätta. Att av alla 250 miljoner spermier så måste den som klarar sig vara frisk, stark, snabb och allt annat.

Jag antar att det är ett mirakel att kunna bli gravid och ännu ett mirakel att det överlever och föds friskt.

Den dokumentären förändrade min syn på graviditet lite. Att det är så sjukt liten chans att bli gravid att om man blir det ska man ändå vara ganska så stolt!


The perfect dad to be

Det var så fint här om dagen...

J: Jag kanske inte är bra på allt här i världen men en sak lovar jag att jag ska bli bra på, och det är att vara pappa. Jag vill bli en sån pappa som andra säger: Gud vilken bra pappa han är till sitt barn, om.

Oroa dig inte älskling, det kommer du bli. Det finns inga som helst tvivel på det.


Min första fest!

Då har jag varit på min första fest sen jag blev gravid.
Helén fyllde 30 år och det var skiva i Frösö Sportstuga med allt som hör till! Sånger, tal, god mat, dans och såklart: Sprit.

Den som säger att man kan ha kul utan alkohol ljuger lite. Självklart kan jag ha kul med mina vänner utan att vara berusad MEN går man på 30 års kalas då jävlar dricker man för allt blir så mycket roligare. Nu var jag alltså den enda som hade vatten i mitt vinglas och det började ju jättebra när vi alla var på samma nivå. Allt eftersom kvällen gick så höjdes ju volymen på stereon, volymen på sångerna och volymen på rösterna. Det finurliga med alkohol är ju att ju mer man dricker desto mer hör man trots ökad ljudnivå. Detta gäller inte på nyktra människor. Där är det tvärt om och i slutet av kvällen hörde jag endast ett brus. Sen skulle jag ta farväl och åka hem där vid halv ett tiden när the mum to be var trött, då ska det ju såklart kramas och pussas och pratas som man endast gör när man är full så avskedet tog typ 20 minuter. Det tycker jag dock är ganska gulligt, men ni får sluta pussa mig på munnen med era rödvinsmunnar! Det stinker! I morse när jag vaknade hade jag huvudvärk. Men det är väl det man har efter ett 30-års kalas eller hur?

Jag säger inte att jag inte hade roligt, för det var ett väldigt trevligt kalas, men som sagt. Utan vin i glas sjunker underhållningsfaktorn drastiskt efter att de andra har druckit sitt tionde glas. Och det enda som händer med mig är att efter mitt 10 glas vatten får jag gå och kissa oftare.

Slutsats: Det är fortfarande sjukt tråkigt att vara gravid och jag kommer inte närvara vid random fester om det inte är någon som fyller år eller andra stora tillställlingar.

Oansvarigt partydjur?

Ca 40% av de som gratulerade mig tyckte samtidigt att det var en nästan chockartad överraskning att Linnea Lelle Lindberg kunde/var gravid! I dont blame you. Så tänkte jag också. MEN det som jag går och fnular på nu är varför ni tyckte så? Är jag så odugligt mamma-material? Eller tycker ni jag är oansvarig eller för mycket partydjur? Jag menar om till och med ens mamma inte trodde att jag skulle skaffa barn så måste det ju finnas någon tanke bakom mig och min personlighet som gör det?

Jag kan iallafall berätta att jag blev lika chockad som ni när jag fick reda på det och har sen innan den 7 december aldrig trott att jag skulle skaffa barn, eller mer kanske att jag inte kunde!? Min grej i livet hittills har varit andra saker. Karriär ( Fort, läs vidare nu...... ) resor och vänner. Men det hände. Och det hände nu. Och efter ett par dagars funderande över vad som var rätt och fel för mig så kände jag att: Det blir nu. Nu eller aldrig. Det blir ju inte heller sämre att jag har den bästa dad-to-be i hela världen heller som gör att det känns tryggt och bra.

Men som sagt. Spit it out! Jag vill veta varför ni tyckte detta var så otroligt oväntat!

V 13

God morgon Sverige!

Jag är hemma i det kalla, vintriga, otroligt snörika men vackra fina Sverige och Östersund! Vilken fröjd det är att vara hemma! Firade in det med att så fort jag anlänt trycka i mig en kebab på kebabhouse med mamma. Sen åkte vi hem till farmen och åt ostkrokar och spelade wordfeud mot varandra medan brasan värmde. Härligt!

Idag går jag in i V 13 och den andra trimestern! Första delen gjord, two to go!

V 13
Fostret har fått lite mer fostervatten kring sig och kan röra sig mer obehindrat. Det är ungefär sex och en halv centimeter långt och väger cirka 60 gram. Ögonen sitter fortfarande brett isär, och öronen sitter fortfarande långt ned. Öronen kommer att flyttas upp från halsen och ögonen kommer snart att ha sin rätta placering.

Fostrets skelett har hittills varit mjukt, men håller på att bli hårt. Om man skulle röntgas nu skulle fostrets skelett också synas.

Hjärtat har slagit i många veckor. Under den tid som barnet ligger i magen har det en särskilt anpassad blodcirkulation. Hjärtat pumpar runt blodet, men det passerar i stort sett inte lungorna. Eftersom fostret inte behöver använda lungorna ännu tar blodet en genväg genom hjärtat. För att möjliggöra detta finns ett hål mellan hjärtats två förmak. När barnet föds och tar sitt första andetag trycks hålet samman.

ett foster i fjortonde veckan som är 8 centimeter långt

Jag ska inte dö, jag ska bara flyga.

Jag sitter på Gatwick airport efter att ha klivit upp klockan 02 och tagit en buss hit till London. Som tur var sov jag hela vägen men vaknade upp strax innan det var dags att kliva av och självklart kom illamåendet som ett brev på posten.

Jag spelade ut gravidkortet vid incheckningen! Haha! Sa att om det var möjligt ville jag gärna sitta långt fram för " jag är gravid och det får mig att må illa att sitta långt bak". 2D blev jag tilldelad! Tackar tackar!
Ja utnyttja det som utnyttjas går! Har märkt att alla runt omkring mig behandlar mig mer försiktigt nu. Killen vid incheckningen lyfte upp väskan på bandet åt mig för det skulle inte jag behöva göra. Folk på jobbet frågar hur jag mår 100 gånger om dan osv.

Jag ska inte dö kära ni, men visst. Vill nån annan lyfta min tunga väska så är det helt ok med mig.

Ca 3 timmar till avgång. Mot cola-maskinen !


Lunch!

Jag provar med allt till lunch...


Dåligt sämre sämst

Vinden blåser inte med mig och J alls sen det här året började. Det uppstår problem efter problem och när dessa är lösta så blir vi besvikna av ett eller annat. Mycket handlar om jobbet och det faktum att jag orkar inte. Eller rättare sagt min rygg orkar inte. Vi diskuterar hett och högt om huruvida jag ska låta honom försörja oss båda ett tag tills jag hittar ett annat jobb eller om jag ska bita i det sura äpplet och jobba kvar trots smärta och urusel lön ( orkar inte gå in på 2012 års löneförändring som tydligen har skett på jobbet )

Idag fick vi ännu en smäll i ansiktet. Hyresvärden som tidigare sagt att det var ok att vi valde kök och installerade samt betalade mestadelen av köket själva, ringde idag upp och sa att han inte ville spendera 40 000 på ett kök samt att han inte ville att det skulle vara från Ikea då -enligt honom- de inte hade samma standardmått som vanliga kök.
Så för tillfället har vi ett kök med fyra skåp varav två är under diskhon, ingen kyl och frys och inga utdragningsbara lådor för typ bestick. Vi har redan betslat två hyror men bor inte där. Jag känner mig helt maktlös.

Igår förresten så hade jag ännu en skit dag. Ryggen strålade och illamåendet var konstant hela dagen. Jag bad om ursäkt för mina tårar och att jag ofta är nedstämd nu för tiden. Men det enda J gör då är att krama mig, säga till mig att det kanske är dax för mig att sluta på jobbet, vila mig. Söka annat jobb och låta han ta hand om saker för ett tag istället för att jag alltid ska göra det. Sen fortsätter han med att säga att det är bara för ett litet litet litet tag till som de ledsna Linnea ögonen kommer vara där, att de snart kommer att bytas ut mot de gamla glada ögonen igen.. Jag beundrar hans tålamod med mig. Jag orkar ju inte ens med mig själv. Speciellt nu när allt annat går åt skogen också...

När vänder det?


Turistattraktion?

Titta, titta! Kom närmare folkens! Se, se! Den där homo sapiens där i soffan kan faktiskt läsa! Och han tycker det är intressant!

Vad stolt jag blir!

OBS. Mannen på bilden är inte mentalt efterbliven. OBS.


Avdelning heroinist?

Jag har inget internet hemma och blogg.se appen buggar så det inte går att kommentera mina inlägg. Men försvinn inte läsare! Jag har massor att skriva om så fort det här ordnar till sig!

Jag går och lägger mig med sjukt trasig rygg och den här vänsterarmen. ( hur kommer mitt underliv se ut efter baby babs ankomst om en nål gör att jag ser ut så här?! Hjälp! )


Tatuerad Bab!

Nu är kärlekens tatuering klar! Jag är som en del av den kan man säga eftersom det är jag som har betalat för det återstående arbetet.

J frågade mig idag när han satt och beundrade den om baby Bab kunde få en tatuering också. Kände nog att det eventuellt var lite tidigt för det för en nyfödd....


Tack för alla gratulationer och välkomna nya läsare!

Jag berättade ju om baby bab för the wööörld igår. Alltså på facebook. Kände att det spelar väl ingen roll. Måste ju vara bättre att berätta om den glada nyheten istället för att hålla det hemligt, och om det sedan olyckligtvis händer något så vet ju min omgivning varför man mår dåligt.

Iallafall så har min telefon aldrig varit så aktiv förut. När dagen var över hade jag 138 likes och 96 kommentarer. Fick ladda telefonen två gånger under dagen, haha!

Måste ju erkänna att det var otroligt kul att berätta och på ett sätt skönt, för jag är så himla dålig på att hålla glada hemligheter för mig själv ändå. Sen alla likes och gratulationer gjorde ju inte det hela sämre. Tack för det vänner!

Många som ville läsa också. Det trodde jag inte, men det är bara kul. Får lite ångest nu bara över hur jag ska kunna hålla någon sorts "rolig" standard på en här bloggen. Ni vet ju hur jag är. Ska man skriva även för andra måste det vara underhållande också, trots att det kanske handlar om illamåenden och noll aptit.

Jag ska göra mitt bästa, och som sagt.
Otroligt glad att ni vill läsa. Känns som jag har er här i England hos mig nu när magen ska börja växa och allt!

Puss!

Nu ska jag och J gå ut i stormen och fika på Tesco. Jag har inte ätit middag sen i torsdags och J ska nu tvinga i mig mat. Kan bli en rolig syn för de andra gästerna på fiket.

Kåt, glad och tacksam?

J hade köpt med sig en liten present till mig och till honom själv när han var klar med sin tatuering. Min kommentar till honom var först: "but you cant read a book?!" och sen fyllde jag på med: "Has it got big letters in it?"

Snacka om tacksam va?





Gravidrimmet

Här är rimmet jag skickade till familjen när de satt samlade och åt julmiddag och jag var med på ena hörnet av bordet via skype.

 

 

Btw, jag har berättat det på lellelii.blogg.se nu. Jag var så uttråkad här på morgonen när J är i stan och tatuerar sig och jag gör noll och ingenting så jag fläskade upp det bara. Ord och inga visor. Spela roll.

 


V 12!

God morgon lördag!
Det är blåsigt ute och regn. Jay ska göra klart det sista på sin armsleeve, jag ska söka jobb och sen flyttar vi grejer till huset, sättet upp den sista tapetremsan och skruvar upp två lampor. Det är vår lördag det. Vad gör ni?
Jo, jag går in i vecka 12 också.
Vecka 12

Efter den här veckan är den största risken för missfall över. Moderkakan och navelsträngen har helt tagit över tillförseln av näring och syre till fostret. Vanligtvis har illamåendet ochett sex centimeter långt foster i vecka 12tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.

Fostret har tunn, genomskinlig hud. Det är ungefär sex centimeter långt och väger knappt 15 gram. På fingertopparna börjar det unika mönstret, fingeravtrycket, att bildas. Överläppen får sin amorbåge och fingernaglarna blir tydligare. Skallbenen håller på att bildas.

Nu kan fostret röra både armar och ben och ser ut som en liten människa. Ansiktsdragen har börjat komma fram, och ögonen är slutna. Nästan alla organ och funktioner finns på plats, även om mycket mer tid behövs för den fortsatta utvecklingen fram till födelsen.


Jag vill gotta mig i min bitterhet

Hemma från jobbet idag igen för att jag skulle träffa vår köksdesigner Craig och planera vårt kök, Läs om det här....

Huvudvärken från igår satt kvar någonstans där i bakhuvudet och dessutom har/är jag otroligt trött idag. Jag har tagit flera tupplurar under dagen men känner mig fortfarande olustig. Var dock iväg till doktorn för att få min stämpel för gratis tandvård osv samt att boka tid med barnmorskan. Nästa träff med henne blir den 29 februari klockan halv två. Då har vi ju förhoppningsvis varit på UL också.

Fredag kväll strax. Jag har en liten halvdille på att dippa gurka och morötter på senaste så jag har laddat upp med det ikväll framför någon film inlindad i en filt eftersom jag fortfarande är sjukligt kall. Tur att jag åker till Sverige snart och kan bunkra upp med mera dipmixer då det börjar sina i Sverigepåsen nu. Om ni någon gång flyttar från Sverige, så kommer ni efter ett tag att längta och uppskatta de fantastiska små OLW och Estrella påsarna med pulvret som gör alla chips godare. Ska man dippa här köper man salsasås.... hur ska jag kunna lära dom?!

Barnmorskan sa btw igår att det inte ska vara några större problem för mig att jobba kvar på slakteriet så länge jag orkar. Bara jag använder handskar och är noga med att tvätta händerna. Och tro mig, det är inte mkt hud som syns på mig på jobbet. Jag har dubbla handskar samt stålhandsken på ena handen med gummihandskar ovanpå, sen har jag plastärmar på armarna för att hålla mig varm då overallerna är kortärmade.

Så jag har bestämt mig för att jobba kvar tills jag känner att det blir för tungt eller för riskabelt. Jag står ju trots allt på en minimal plattform 3 meter upp i luften.

Trevlig helg allesammans! Får jag höra era helgplaner förresten? Jag vill gotta mig i min bitterhet ni som ska laga mysmiddag med gott vin eller ut på fest osv. Låt höra!


Hemsökt av barnmorskan?

Vaknade upp i morse med en sprängande huvudvärk, och hade inga gravidvänliga piller att bota den med heller. Skönt att vara hemma från jobb iallafalll.

Idag var ju äntligen dags för mitt första barnmorskebesök. Som till råga på allt blev ett hembesök eftersom alla rum nere på mottagningen här i South Wigston var upptagna. Hon hette Stephanie Taylor och var en stand in för Lucy som är min riktiga barnmorska men som är på semester för tillfället. Hon hade även med sig en barnmorskestudent.

Vi gick igenom häftet tillsammans, jag fick svara på allt från frågor kring blodtransfusioner till om jag använder skydd när jag har sex nuförtiden. Sen fick jag blåsa i typ en "alkomätare" för att se hur mycket koldioxid jag hade kvar i kroppen från att jag slutat röka. Och det verkade ha gått ner till normal nivå igen. Fick mera foldrar att läsa, fick vitaminer och lämna urinprov... som visade att jag hade urinvägsinfektion. Det förvånade mig då jag inte har haft några som helst symptom på detta förutom att jag tänkt på att mitt kiss luktar väldigt illa på senare tid. Men jag har trott att det var pga av graviditeten. Fick iallafall utskrivet antibiotika som jag ska iväg till doktorn och hämta senare idag om jag orkar då huvudet tar kål på mig.

Sen var det då dags att blodprover. 4 rör. Och ni vet ju att jag är rädd för nålar, så trots att jag var kall som ett isblock i kroppen så hade jag svettiga handflator till tusen. Hon letade efter en ven att sätta nålen i.... och letade... och letade.. och letade. Och tände fler lampor så hon kunde se bättre, sen letade hon lite till och då hittade hon nån liten tunn sak i armvecket. Satte i nålen... och inget hände. Inte en droppe blod rann ur mig. 20 sekunder senare så hade fortfarande inte en dröppe kommit ur. Jag fick hålla armen lodrätt och öppna och knyta näven som en annan bodybuilder och till slut kom det blod.. typ ett halvt rör. Och då var det 3 rör kvar.

Vi skulle då prova andra armen då Steph sa att jag hade "rubbish veins" ( tack tack? ) men där var det ännu svårare att hitta något dugligt. Till slut fick Maria stå och lysa med en av lamporna direkt mot mig som värsta spotlighten och barnmorskan fick på känsla föra in nålen där det "Nog" var en ven, eftersom den inte syntes. Dock med samma resultat som tidigare. Inget blod ville lämna min kropp. Är jag en vampyr?
Mer bodybuilderövningar och det rann på lite bättre efter att hon när nålen var inne i armen hållt på och dona för att komma rätt. Ut och in och hit och dit med den där nålen. AJ!

4 rör med blod och typ 15 minuter senare så var det klart. En kvart för att fylla 4 rör blod. Hur ska det gå om min kropp är så negativ till att lämna ifrån sig saker när det är dags för förlossning? ;)

Blev lämnad med informationen att träna, äta hälsosamt och att det kommer ett brev på posten när datum för första UL är besämt. Någon gång mellan V 11-14. Så det blir förmodligen efter att jag kommit hem från Sverige.
Hon lämnade mig även med två svullna armar sönderstuckna av nålar och blåmärken. Det hjälpte inte direkt min huvudvärk.


Något sjukt bra här i England dock med gravida! Jag fick ett certifikat av BF Steph som ger mig gratis medicin av alla de slag samt gratis tandvård från nu fram tills barnet är 1 år! Snacka om att jag ska skaffa klippkort hos tandläkaren nu då! Hej frisk och sund och snygg mun!



Min engelska patientbricka som kom med posten idag.



Foldrar att läsa igenom från barnmorskan....



Mer piller för pillertrillaren!


Mitt temporära certifikat för GRATIS medicin och tandvård!


Ena sönderstuckna tillika blodlösa armen. Detta lilla blåmärke är nu några timmar senare större.

Efterlängtat telefonsamtal

Barnmorskan har ringt. Midwife Stephanie. Det är tydligen halvt brådskande att vi ses och då det inte finns några rum lediga hos doktorn så kommet hon hem till oss i morgon klockan 09. Vi ska prata igenom graviditeten och vad den innebär, lämna kissprov, ta blodtest och fler blodtest för olika sjukdomar om jag vill. Sen ska det vi gått igenom ner på papper och skickas till sjukhuset så vi kan boka tid för första UL. Hoppas på att få göra det innan Sverige men det verkar ju högst osäkert...


En bättre dag!

Jag har förstått att det inte går att kommentera mina inlägg och att det senaste inlägget kom upp två gånger fast med olika rubriker. Jag skyller på appen på mobilen. Det var där jag bloggade ifrån.

En stor del av denna blogg är ju att få dela med mig av hur allt känns mer er och att ni kan ge mig tips, gensvar, råd, stöttande och så vidare, så jag hoppas mobilappen skärper till sig. Det har fungerat tidigare att blogga från mobilen med kommentarsfunktionen i fungerande bruk.

Idag har jag iallafall en bättre dag än igår. Gårdagen slutade iallafall med att J fick gå med mig upp i sängen, lägga oss och sen hålla om mig och berätta lugnande att allt kommer bli toppenbra om och om igen. Jag kände mig som en mentalpatient. När jag vaknade sved ögonen och fortsatte göra så till ungefär lunch. Men som jag sa, jag har haft en bra dag. En bra dag i mitt liv numera innefattar att jag kan äta och att jag inte mår illa. Hade självklart den vanliga åka-bil-illamåendet på morgonen men det gick över och jag åt båda mina mackor till lunch + ett äpple + två burkar cola. Rörde knappt middagen istället men ändå. Hurra för mig! Dessutom var jag glad och inte trött alls hela dagen. Det enda som spökade var vänster sida av ryggen som verkar gått helt och rakat sig,

I morgon bokar jag flyget hem! Hem till er min bästa underbar familj och finaste bästa vänner! Det finns inget i världen som skulle få mig att avboka den här hemresan. Så mycket behöver jag den, er, Sverige och Östersund för lite drygt en vecka. Jag kan inte vänta!

Ps. Barnmorskan ringe inte idag heller, gav jag henne fel nummer? Osevenfortwonine fourfourninefoorotwo... näe... Ds

Ps2. Tack för de fina kommentarerna via facebook och andra sociala medier ang föregående inlägg. Det värmer och gör mig gladare. Ds2.

Kan man inte kommentera mina inlägg?

Jobbig kväll. Massor med tankar kom ut som tårar och sen kunde jag inte sluta. Grät som om min sista stund var kommen.

Men jag antar att sånt behövs ibland. Jag har valt det här livet själv, ingen har tvingat mig. Jag har nu gått ett steg längre i detta liv och jag vet att jag klarar av det också men ibland så vill den lilla flickan Linnea bara vara nära sin mamma och sin familj och låta mamma fatta alla beslut åt henne och säga vad som är rätt och vad hon ska göra när hon själv inte vet. Kanske få gråta lite utan anledning på mammas axel och sen få en kram man bara kan få av en mamma...

När jag sedan trodde det hade lugnat ner sig så såg jag en extremt överviktig person på tv som bestämt sig för att gå ner i vikt och slängde ut sin favoritfåtölj som start, och då började jag lipa igen.

Tror jag borde göra kväll nu. Snyft.


Tårar tårar tårar

Jobbig kväll. Massor med tankar kom ut som tårar och sen kunde jag inte sluta. Grät som om min sista stund var kommen.

Men jag antar att sånt behövs ibland. Jag har valt det här livet själv, ingen har tvingat mig. Jag har nu gått ett steg längre i detta liv och jag vet att jag klarar av det också men ibland så vill den lilla flickan Linnea bara vara nära sin mamma och sin familj och låta mamma fatta alla beslut åt henne och säga vad som är rätt och vad hon ska göra när hon själv inte vet. Kanske få gråta lite utan anledning på mammas axel och sen få en kram man bara kan få av en mamma...

När jag sedan trodde det hade lugnat ner sig så såg jag en extremt överviktig person på tv som bestämt sig för att gå ner i vikt och slängde ut sin favoritfåtölj som start, och då började jag lipa igen.

Tror jag borde göra kväll nu. Snyft.


Stans snyggaste lökar

Det finns två saker som är bra med att vara gravid.

1. Ingen mens ( fanfar!!!! )
2. Jag har lätt stans snyggaste lökar nu.

Ps. Barnmorskan ringde inte idag.. Suck. Ds.


Ett barnrum utan eksem tack!

Eftersom vi dekorerar vårat nya hus så har det självklart dykt upp tankar på hur barnrummet ska se ut. Varken jag eller J är några större förespråkare för Disneyteman eller tapeter med könbestämmande barnmotiv på ( rosa prinsessor, blå bilar ). Det är alldeles för plottrigt för min smak och jag känner redan hur eksemen kommer krypandes.

Det är har vi kommit fram till hittills. Vi vill ha färg på väggarna. Vi tror att färger är bra för barn och i dess utveckling. Den färg vi gillar mest hitills är matt pastell turkos. Som den här.

 

För att sedan göra det lite mer intressant för barnet i dess upptäckt på nya saker så vill vi ju dekorera med något. Något som ännu en gång inte ska vara typ en Nalle Puh-border på väggen. Där har vi hittat en del jättefina wallstickers från danska Ferm Livings som vi är väldigt förtjusta i. De är lätta att sätta dit och lätta att ta bort om man vill byta till något mer "avancerat" ju äldre barnet blir.

 

 

 

Mina favoriter är fåglarna och djuren på hög som också är en mätsticka. J:s favoriter är mätstickan och svamparna. Men det är något himla sött över blåvalen också....

 

 


Jag menar HUR kan ni INTE bli avundsjuka på mig....

Hej och välkommen till det fantastiska miraklet av att vara gravid! Jag menar HUR kan ni INTE bli avundsjuka på mig som får förmånen att leva efter dessa principer och normer...

Du får från ena dagen till den andra ändra det sociala kvälls och helg liv du har haft de senaste 10 åren. Du hinner inte ens säga hej då. Vilket betyder inga fler goda kalla öl på en after work, inga mer goda glas vin medan du lagar lördagsmiddagen och inga mer galet roliga kväller under spritens härliga armar. Du förlorar också det där otroligt perfekta och goda tillfället att ta en cigg efter du har ätit dig proppmätt. Eller den där goda på morgonen, eller på lunchrasten.
Är du en bokmal som jag, så går du inte lottlös. Dock så får du lägga dina spännande krimromaner åt sidan och istället gå igenom högvis med faktalitteratur om vad som numera är förbjudet och sedan en hel bibel till om vad du inte får göra eller äta. Äta förresten, det gör du inte speciellt mycket vilket fall som helst då du inte har någon aptit eftersom du varje dag sköljs över av illamåendekänslor. På köpet blir du dessutom kräsen när det gäller mat. Du tycker exempelvis inte att ost är något alls man borde äta. En köttbit ser ungefär lika aptitlig ut som hundskit och luktar därefter. Rökt salami dock känns ju jättegott.... men just ja det borde du inte äta om inte du har frusit ner den i 3 dygn innan du äter....
Det finns ju dock saker som verkligen faller en på andan i matväg dock. Äpplen, sötlakrits, mintglass, coca-cola och popcorn. Ät detta istället tills du spyr så kanske du får mask på köpet också. Cola förresten. Det bör du inte dricka, det innehåller ju kaffein, men å andra sidan innehåller det också en syra som dämpar illamåendet så du spelar rysk roulette med LIVET HÄR!

Har du långtt fint hår innan så kan du lika gärna klippa av det nu. Det är en enda stor rishög där tovorna växer som ogräs och måste också klippas därefter. Ta bara en vanlig hushållssax och klipp av valfri knut, de går ändå inte att borsta ur, hur mycket balsam, suveräna borstar och balsamspray du använder.

Din munhygien blir lite trixigare om kvällar och mornar eftersom du inte ser var du borstar för ditt blödande tandkött. Den molande tandvärken du har under dagtid adderar bara till den underbara känslan av att du väntar barn.

Hittat en ny snygg outfit att ha på dig på nästa fes... ehrm hemmakväll? Köp den inte, du kan ju ändå inte ha den om ett par veckor. Du kommer ju mot din vilja och trots att du inte äter ändå att öka i vikt. Men inte så pass att folk ser att du är gravid och tycker det är fint, nej mer så att folk tittar en gång extra och undrar om du ätit för många munkar eller inte. Du går omkring och är svullen på tom mage. Det är nog därför du rapar och fiser så mycket också förresten.

Men du måste väl ha andra intressen kanske du tänker? Ja såklart! Resa är ju en av mina favoritsysslor! Men app app app app. Stopp ett tag här. Det kan du ju inte göra, du är ju gravid nu! Då kan man inte flyga! Nej sitt hemma på ditt alltmer växande bakdel och se till att inte göra ett skit så kanske du har en chans att lyckas föda fram ett friskt barn. Lyft inte den där tillbringaren med saft från bordet till glaset, då tunga lyft kan skada... ja vad nu det är det skadar, då mitt barn bor tryggt och säkert i min mage medan jag lyfter min saftkanna med mina armar. Jag vet inte hur andra gravida gör?

Och sist men inte minst så är det på tiden att du börjar gå till det där gymmet som du inte har gjort på hundra år, för nu ska din kropp tränas! Träna träna träna, men inget resultat kommer att synas då du endast kommer att ÖKA i vikt de närmsta 9 månaderna. Jag menar. hows that for a confidenceboost?! Känslor ja, icke att förglömma dina känslor! Dom har du ingen aning om, du vet inte var de håller hus eller vad de försöker förmedla. Du är lycklig ena sekunden och gråtmild den nästa. Du har panik och ångest nästa minut och vill tillbaka till att vara 18 och utan problem den nästa.

Så medan jag knaprar vidare på mina miljoner olika vitaminer och piller som du faktiskt KAN äta så kan ju ni ösa beröm och uttrycka era varmasta avundsjuka hälsningar till mig.

Vem sa att vara gravid är mysigt? Måste vara en av de största lögnerna jag hört sedan religionen.
Ha en fortsatt trevlig och eventuell bakfull söndag!



OBS. Graviditeter kan variera från person till person. OBS.

Gravidkalender

Köpte en gravidkalender igår som jag ska hänga upp hemma i vårt nya hus!


Vecka 11

Vecka 11 gör sitt inträdande idag och vi spenderar dagen framför en dator på Ikea, planerandes vårt kök!

Vecka 11
Fortfarande syns det oftast inte att man är gravid, men man brukar känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner signalerar att man ska ta det lugnt.
Fostret har blivit ungefär fem centimeter långt och väger runt åtta gram. Det har armar och ben och kan röra sig. Ännu känner man inte några rörelser från fostret, men om man undersöks med ultraljud syns det att det rör sig.
Nu börjar könsorganet få sin rätta form. Hos en pojke växer de två vecken ihop och bildar en pung. Könsknoppen växer och dras ut för att forma en penis. Hos en flicka blir vecken kvar och bildar blygdläppar, och könsknoppen bildar flickans klitoris.
Ögonen har täckts av tunna ögonlock. Fostrets lungor har kommit en bit i sin utveckling och är fyllda av fostervatten. Tarmarna som en tid har legat i navelsträngen får nu plats att dra sig in i bukhålan där levern, bukspottkörteln och andra organ växer till.


Kiss på burk luktar urk!

Var ju hos doktorn idag och skulle ta med ett urinprov som jag tidigare misslyckats med att utföra ordentligt. Med andra ord, jag har inte kunnat kissa i burken. Idag var det samma visa när jag kom till doktorn. Tom burk då jag är upp och kissar på natten nuförtiden och är då på tok för trött för att försöka mig på att pricka en minimal burk. Resultat: ingen kissnödighet klockan 8.40.

Men skam den som ger sig! Efter mitt besök inne i stan ( och American sweets butiken!! ) så åkte jag hem igen, travade in på Tescos offentliga toaletter, satte mig ner med burken mellan benen, fullt påpälsad vilket försvårade smidigheten i rörelserna och började kissa. Såg ingenting så fick gå på hörsel, kom det i toan eller burken? Trodde ett tag att jag missat hela burken men tittade ner och såg att den svämmade över vilket i sin tur resulterade i att jag kissade över hela handen. Är det verkligen möjligt att inte kissa det minsta lilla på handen när man gör detta??

Så där satt jag, på en offentlig toalett i en matbutik med en hand dränkt i graviditetskiss ( som jag numera kallar det då jag aldrig kommer glömma den här lukten igen ) och en överfull burk med kiss som jag sedan måste tömma lite för att kunna skruva på locket...

Kände mig typ lite som en pundare som låst in sig för att fixa sin dos. Men efter att ha tvättat av mig kisset gick jag stolt som en tupp och lämnade mitt prov i repan hos doktorn... Tills jag kom på att jag fått två nya kissburkar att ta till barnmorskan... Suck.


Fattar halv sju

De här två häftena fick jag av doktorn idag. En om alla frågor man kan tänkas ha när man precis har fått barn och det andra är ett häfte jag ska fylla i och ta med mig varje gång jag träffar barnmorskan, där vi antecknar allt sim händer. UL, kurvor och allt vad det är.

Fattar halv sju av häftet men det går säkert bra det med.


Ett klokt barn säger Fia!

Om uträkningen stämmer så blev jag gravid den 19 november, på Fias födelsedag! Hon har lovat att det blir ett klokt barn nu, då den blev till på en sån fin dag!

Gick tillbaka i den andra bloggen och kollade vad vi gjorde den helgen. J trodde vi hade den där hotellhelgen men det var helgen före. Helgen baby Bab blev till så var vi i stan, jag fick min IPhone 4S, och vi var och åt utsökt kött på The Almanack med vin till. Senare på kvällen var Mitch här och hängde. Undrar om det var ett tacksamhetsknull för att jag fick telefonen eller om det var rödvinet på resturangen som satte fart på lusten den kvällen, minns att jag verkligen gillade vinet och att det gjorde mig lite rosig om kinderna.

Dagens gravidbild som inte alls är gravidig. Jag har aldrig haft så liten rumpa förut!


Barnmorskan Lucy

Besöket hos doktorn var bara ett rutinbesök för att jag ska få träffa han som fortsättningsvis ska vara min husdoktor. Dr Delaney heter han och var en trevlig man! Jag frågade vad han tyckte om min jobbsituation och han sa att det inte är någon större fara. Jag kan endast smittas om jag sväljer något som är infekterat. Så så länge jag orkar så är det helt ok att jobba enligt honom. Jag ska köpa munskydd dock för de sjuka djuren som kommer.

Jag blev lite lugnare av att höra det, han måste ju veta eller hur?! Han är ju doktor!! Jag vill jobba dessutom. Skulle bli så otroligt uttråkad om jag slutade jobba redan!!

Jo det är ju fredagen den 13... Och oturligt nog var varken barnmorskan där och hon var fullbokad... Så hon ska ringa mig nästa vecka så bokar vi in tid för ultraljud nummer 1 då, och förhoppningsvis blir det nästa vecka eller så blir det veckan efter, innan jag åker till Sverige. Min barnmorska heter Lucy, och jag hoppas hon är bra och förstående då det är en massa ord jag inte förstår. Fick ett tjockt häfte jag ska fylla i och alltid ha med mig på varje besök och hälften av vad som står där i förstår jag inte!

Sen skypade jag med mamma och Tobbe i 1,5 timme och pratade om graviditeten och annat och då blev jag också lugnare. Som mamma säger: det är ingen sjukdom att vara gravid!
Och det är så jag vill att det ska vara. Inte hålla på och daltas med och vara en sån som inte bär sina tunga Ica kassar hem för att " man ska inte lyfta tungt". Jag står upp 10 timmar om dagen och säger min kropp att det går bra, varför sluta? Det är väl sin egen kropp man ska lyssna på, inte andras erfarenheter ( eftersom vi alla är olika och har olika graviditeter )eller forum på nätet...

( säger inte att jag inte uppskattar allt ni berättar för mig mina mamma-vänner! Fortsätt med det! )


Doktorn

Oj uppdaterade visst två olik inlägg om samma sak där. Jaja så kan det gå.

Idag är det fredagen den 13 och jag ska till doktorn. Förbereder mig på att det kommer föra med sig några dåliga nyheter....


Ute och cyklar

Jag vet inte hur lång menscykel jag har men jag ganska regelbunden mens så det här borde stämma.... Hur vet man egentligen? Vadå 28 dagar upp till 44 dagar, det finns ju inte ens 44 dagar på en månad! Har man inte mens en gång i månaden på samma tid liksom?


Ute och cyklar.

Jag har kommit på att jag har egentligen ingen aning om vilken vecka jag är i. Jo jag vet när jag hade min senaste mens första dag men jag vet inte hur lång min cykel är. Fattar liksom inte det där. Vadå 28-44 dagar? Det är ju inte 44 dagar i en månad ens? Man har väl mens en gång i månaden eller? Jag kanske är flera veckor för tidig eller nån vecka före... ( tror tyvärr på det förra isåfall )

Hjälp någon? jag ska ju till doktorn i morgon med kissprov, ser dom direkt då?


Mer kläder!

I den här takten behöver jag inget jobb för att förse mitt barn med kläder... Tack tack!

( den här gången skyllde hon på att "jackan matchade ju med jeansen så jag var tvungen" haha! )


Barn till slakt!

Varje dag är det någon på jobbet som säger att jag inte borde vara där. En dag kvar innan doktorsbesök nu och säger denne att jag inte ska vara där då slutar jag på måndag och ägnar mina dagar åt att söka alla jobb som går ..

Men pengar då? Ja jag vet inte. Tror jag kan få någon slags ersättning om jag är gravid och arbetslös, annars får J vara den som försörjer, vilket jag är starkt emot men vad ska jag göra? Riskera barnets säkerhet och överlevnad för att jag är lite halvkåt på pengar?

Jag vågar knappt andas på jobbet längre! Idag kom det dessutom en ko som hade haft ett dött foster i sig en längre tid... Alltså ett sjukt djur, och det stank! Jag ville kräkas men framförallt blev jag rädd. Tom, en av inspektörerna sa åt mig att gå ner från plattformen och bort från djurkroppen då den kan smitta mig och orsaka abortsjukan ( vet ej vad den heter på svenska ) vilket betyder att min kropp stöter bort fostret pga bakterien från det sjuka djurets foster.... Ja nu hör ju vad jag utsätter mig för dagligen. Fick också en 17-sidors lunta av Graham, en annan inspektör som behandlade risker med att gravida jobbar med rått kött och djur. Blev inte direkt mer uppmuntrad av den läsningen. "stå inte upp i för långa stunder"... Är 10 timmar lagom tro? "ta rast varannan timme" .... 60 min rast på 10 timmars arbetsdag? SUCK!

Idag var det också en ko som började kalva i ladugården... Vi var tvungen att skjuta både kon och kalven där ute. Kalven hamnade i soporna. Tragiskt :(
Bönder har egentligen inte rätt att skicka iväg en gravid ko till slakt. Men det är så jag känner idag. Jag skickar mitt ofödda barn till slakt såsom jag håller på.....


Eksem på hög nivå

Kan jag också få tillägga något till föregående inlägg.....

Jag absolut HATAR folk som ger sina barn knepiga namn. Eller ännu värre! Folk som STAVAR sina barns namn knepigt. Typ Wilja ( dom utalar ju inte det inte med dubbel W!!!! ) eller Annah ( ett tyst H, vad är poängen ? ) eller Zofia ( uttalas fortfarande med S )

Halvhårt emot barn med efternamn som förnamn också.

Ja nog nu.


Namn

Mamma kommenterade ang namn. Det är så himla tidigt ju men på min engelska gravid app så finns det namnförslag så vi har tittat där var för sig och sen klickat i våra favoriter för kille och tjej.
Och här måste vi kompromissa. Vi vill inte ge barnet ett namn som blir svårt för någon av oss att uttala. Ett annat problem här är uttalet på namn som funkar både på svenska och engelska. Och det är där mitt favorittjejnamn försvinner. Tyra. Jay kan inte uttala det svenskt och jag hatar uttalet på engelska ( tajraa ) Dock så står Tyra med som andranamn tillsammans med Linnea.

Favorit tjejnamn hos oss just nu är Grace och Elise.

På killsidan har jag blivit fetdissad när det kommer till mitt favvonamn Oscar. Jay hatar det. End of. Aiden, Travis och Noah står högt på listan istället dock.

Själv gillar jag Charlie... Vare sig det är en kille eller tjej.

Så! Där var tankarna kring namn ute. Kommer säkert ändras med tiden..


Minijeans

J:s mamma kunde inte hålla sig sa hon... Och sen gav hon oss två par mini jeans. Ett par tjejiga och ett par killiga. J:s syster är så till sig över det här att hon ska trycka upp en egen "faster"- tshirt när det är dags. Tror ni vi kommer bli överöst med presenter?

Blir det en tjej dock så måste jag säga till Maria och Lindsey att inte köpa tre miljoner rosa plagg för min dotter ska inte bli någon sockersöt sak dränkt i rosa. Risken är dock stor då Lindsey har två söner och Maria fyra, och de vill inget hellre än att det ska komma en tjej till familjen.

( till konstant frusna mig hade hon köpt en onepiece!! Nu kommer J aldrig se mig utan kläder igen! Haha! )


Kärlek !

Igår när jag stod i duschen fick jag det här smset....

Det är sådana mess som gör en trött och illamående tjej upp över öronen lycklig och varm i hjärtat.


Jobba - inte jobba.. ?

Första dan på jobbet idag efter julledigt. Och helt plötsligt visste alla att jag var gravid. Knepigt det där när folk vet fast jag inte vet att dom vet....

Men det kom fram när jag inte dök upp på jobbet i fredags. ALLA inspektörerna har dock varit på mig idag om att jag inte borde jobba i ett slakteri. Det är inte bra för barnet för det finns mycket i luften och i sjuka kor som kan överföras till barnet. Måste ta mig en rejäl funderare känner jag...
Men borde först och främst tala med min doktor om det. Men om inspektörerna säger samma sak så borde jag sluta omgående...

Har inte jobbat på tre veckor men efter att ha jobbat i slakteri i 9 månader nu så kommer kroppen ihåg och stålsätter sig på en gång. Men idag tog det på krafterna trots att vi bara gjorde 310 stycken. Jag blev väldigt trött redan efter lunch. En stor skillnad från innan juluppehållet i trötthet och energi i graviditeten. Så trots att inget syns utanpå så händer det mycket inuti...


Moment 22

En tanke...
Jag har varit lite orolig sen jag kom hem från Rom över vad jag ätit och om detta på något vis skadat barnet, så nu går jag omkring och tänker att det inte kommer att klara sig eller att det redan har gått förlorat där inne utan att jag vet om det...

Och det är  ( oops akut illamående rann precis över mig, måste lägga mig på sidan och andas bort det ).......


..... Och det är att jag åt mycket rökt salami, skinka och annat samt färsk mozzarella. Och jag har ju läst att jag endast bör äta fetaost och annan pastöriserad ost från Sverige eller Danmark och att all rökt kött jag äter såsom salami osv bör frysas in i tre dygn först för att minska risken för toxoplasma bakterien. MEN så tänkte jag sedan såhär... Är det inte lika över hela världen då? Det borde ju vara samma tips för gravida kvinnor vart man än bor? Så blir det då inte också lite av ett moment 22 här? Italienska kvinnor får råden att endast äta ost och rökt kött från sitt land, Svenska kvinnor får råden att äta svenskt osv? Att allt du äter utanför ditt eget land blir automatiskt farligt?

Jag har ätit fetaost i England, förmodligen tillsammans med andra engelska gravida kvinnor och jag har ätit parmaskinka, salamis och mozzarella i Italien, förmodligen tillsamman med andra italienska gravida kvinnor. Och om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte italienare slutar äta ost och rökt kött. Skulle de göra det finns det inget annat att äta i det landet. Det är ju deras skatter!

Men trots det så sitter jag nu här och är orolig och vill bara att det ska bli V 12 så jag får träffa barnmorskan och se så allt står rätt till. Jag i mig själv är nog lite av ett moment 22.


Cravings

Jag kan fortfarande inte äta. Igår åt jag  tre nävar skittles och en halv wrap ceasarkyckling från Teso samt en cola....


Dock finns det en del saker jag konstant är sugen på, antar att det är någon form av cravings, med den skillnaden att när jag väl köper det som jag suktar efter så äter jag det inte.

Iallafall, Lelleliis cravings är:

Coca Cola.
Sötlakrits
Äpplen - halvröda typ Red Delicious eller Royal Gala. Ge mig 700 stycken!
Mintglass
Popcorn

Saker jag mår illa av bara jag tänker på!
Kött
Chips
Ost ( förutom fetaost )

I middagsväg vill jag bara äta spagetti och köttfärsås, varje dag, hela tiden, konstant.

Och utöver det så undrar jag hur det kan komma sig att jag har en snittantal på 60 besökare om dagen på den här bloggen. Jag har ju bara delat med mig av adresse till typ 10 pers ink familj. Så nu blir jag nyfiken! Vilka är ni som läser min blogg? Är det någon jag känner som vet om min hemlighet? Är det några okända där ute som också är gravida? Jag vill veta! Lämna en kommentar och träd fram i ljuset!



Dagens gravidbild.

Dagens bild!

Så här ser en gravid Lelle ut som är illamående i Rom och försöker för allt i världen att dämpa denna obehagliga känsla genom att äta chasewnötter.

Det var inte alls kallt i Rom, men jag verkar ju frysa om det så skulle vara 35 grader varmt ute, därav påpälsningen. J hade inte ens jacka på sig han.

Cravings!

CRAVINGS!


Jag bär nu omkring på ett foster!

Jag bär numera omkring på ett foster! Och det firar vi med att måla vardagsrum och sovrum i huset. Det är min träning för idag!


Vecka 10

Från den här veckan kallas embryot för foster. Nu finns de flesta av kroppens organ. I fortsättningen måste de både växa till och börja fungera.
Nervcellerna utvecklas nu intensivt. Fostret är ungefär fyra centimeter långt och väger runt fem gram. Huvudet är mycket stort, lika stort som resten av kroppen. Fostret har fått hand- och fotleder. På fingrarna har små naglar börjat formas, och även runda fingertoppar.
Ögonen och näsan syns tydligt. Tidigare låg ögonen långt ut på sidorna av huvudet, men nu är de nästan på rätt plats. Ytterörats form har bildats genom att de små knopparna på sidorna växt samman.
Runt vecka 10 brukar man skriva in sig på mödravårdscentralen, MVC. Dit går man sedan regelbundet för att kontrollera att man själv och fostret mår bra.


Doktorsbesök

Var på introduktionsbesök hos doktorn igår. Det har inget att göra med graviditeten, det är bara för att få in mig i systemet. Kolla blodtryck ( superbra btw, säger dom inte alltid att det är bra oavsett vilka siffror som syns på den där apparaten? ) svara på frågor om sjukdomar i familjen, allergier, rökning, alkohol osv. Hade fått en liten kopp tidigare som jag skulle lämna urinprov i men just idag kunde jag inte klämma fram en droppe! Jag har sånna dagar nu. Kissar ihjäl mig ena dan och nästa är det ökentort i blåsan. Jag berättade självklart om graviditeten och innan jag kan boka tid med barnmorskan så måste jag träffa en doktor och fylla i några papper, så det måste jag göra nästa fredag och veckan efter kan jag träffa min midwife!

Jag var iallafall lika lång som sist och har inte gått upp ett gram mer sen jag blev gravid!


Att dricka eller inte röka, thats the question..

På nyårsafton stod jag i valet och kvalet om jag skulle unna mig ett glas rött till nyårsmiddagen ute eller ett glas skumpa vid tolvslaget...

Jag kunde inte bestämma mig så jag var tvungen att fråga min allvetande Gud: mamma. Och det mammor säger är alltid rätt. Jag fick svaret: bebis sover gott på ett glas rött... Så jag drack ett glas rött till vår oxfilé i grönpepparsås och det var utsökt! När klockan slog tolv fick vi två plastglas i våra händer av ett gäng italienska kvinnor och sen kom champagnen flygande! Jag skålade och drack en mun av det och ( tog två bloss på en cigg men gillade det inte!!! ) sen var det bra.

När jag kom hem till hotellrummet dock så började jag må skitdåligt. Som om jag vore bakfull. Jag mådde illa och kände mig yr och frös. När jag vaknade upp var det borta men jag fick dåligt samvete...

Jag upptäckte ju dock att rökat inte var gott alls och det stinker! Vinet var ju tyvärr lika gott som vanligt...


Hemma på brittisk mark igen!

Jag har landat på engelsk mark igen. Tillbaka hemma i detta blåsiga, regniga land som jag har saknat! Varför då undrar väl ni? Jo för jag är så sjukligt trött på pizza, pasta och parmaskinkafyllda paninis nu. Är det det enda dom äter i Italien? Jo det är gott men jag läser ju hit och dit om att jag inte ska äta ost om den inte är från Sverige och frysa rökt kött i 4 dygn innan jag äter det osv. Jo tjena, hur lätt är det i mozzarellans och salamins land? Men nu är vi hemma och kan fylla våra magar med burgare tills vi spyr om vi vill!!

Jo! Jag har idag hatat en annan gravid okänd människa. Ingen medkänsla här inte för illamående och annat nej nej. Vårt flyg blev ikväll försenat med 25 minuter för att en 40-årig nånting kvinna var gravid och mådde vääääldigt dåligt. Det skulle kräkas och annat innan avgång. De bytte till slut platser och hamnade självklart bredvid oss långt fram i planet för hon tyckte det kändes bättre. Hon grät och döljde sina tårar bakom stora solglasögon och flygvärdinnorna kom med vatten osv. Det hämtades till och med upp någon sorts vitamin eller medicin från hennes INCHECKADE bagage! Grejen med mitt hat är flest och främst förseningen. Vi skulle med en buss. Om du måste spy, spy i den förbannade spypåsen då! En man spydde bakom en av fontänerna i Vatikanens museum när vi var där! Låt det komma ut bara. För det andra så var det inte så att hon var höggradig och det utgjorde någon fara för henne. Det syntes inte ens!!!! Hon var troligen i samma skede som mig och jag håller för fan ut och daltar inte på trots att jag mår illa. Ta dig i kragen damen! Du är inte den första som väntar barn och definitivt inte den första som flyger gravid.

Ja vi hann med bussen iallafall, trots uppmärksamhetssökaren från helvetet.


RSS 2.0