Hemsökt av barnmorskan?

Vaknade upp i morse med en sprängande huvudvärk, och hade inga gravidvänliga piller att bota den med heller. Skönt att vara hemma från jobb iallafalll.

Idag var ju äntligen dags för mitt första barnmorskebesök. Som till råga på allt blev ett hembesök eftersom alla rum nere på mottagningen här i South Wigston var upptagna. Hon hette Stephanie Taylor och var en stand in för Lucy som är min riktiga barnmorska men som är på semester för tillfället. Hon hade även med sig en barnmorskestudent.

Vi gick igenom häftet tillsammans, jag fick svara på allt från frågor kring blodtransfusioner till om jag använder skydd när jag har sex nuförtiden. Sen fick jag blåsa i typ en "alkomätare" för att se hur mycket koldioxid jag hade kvar i kroppen från att jag slutat röka. Och det verkade ha gått ner till normal nivå igen. Fick mera foldrar att läsa, fick vitaminer och lämna urinprov... som visade att jag hade urinvägsinfektion. Det förvånade mig då jag inte har haft några som helst symptom på detta förutom att jag tänkt på att mitt kiss luktar väldigt illa på senare tid. Men jag har trott att det var pga av graviditeten. Fick iallafall utskrivet antibiotika som jag ska iväg till doktorn och hämta senare idag om jag orkar då huvudet tar kål på mig.

Sen var det då dags att blodprover. 4 rör. Och ni vet ju att jag är rädd för nålar, så trots att jag var kall som ett isblock i kroppen så hade jag svettiga handflator till tusen. Hon letade efter en ven att sätta nålen i.... och letade... och letade.. och letade. Och tände fler lampor så hon kunde se bättre, sen letade hon lite till och då hittade hon nån liten tunn sak i armvecket. Satte i nålen... och inget hände. Inte en droppe blod rann ur mig. 20 sekunder senare så hade fortfarande inte en dröppe kommit ur. Jag fick hålla armen lodrätt och öppna och knyta näven som en annan bodybuilder och till slut kom det blod.. typ ett halvt rör. Och då var det 3 rör kvar.

Vi skulle då prova andra armen då Steph sa att jag hade "rubbish veins" ( tack tack? ) men där var det ännu svårare att hitta något dugligt. Till slut fick Maria stå och lysa med en av lamporna direkt mot mig som värsta spotlighten och barnmorskan fick på känsla föra in nålen där det "Nog" var en ven, eftersom den inte syntes. Dock med samma resultat som tidigare. Inget blod ville lämna min kropp. Är jag en vampyr?
Mer bodybuilderövningar och det rann på lite bättre efter att hon när nålen var inne i armen hållt på och dona för att komma rätt. Ut och in och hit och dit med den där nålen. AJ!

4 rör med blod och typ 15 minuter senare så var det klart. En kvart för att fylla 4 rör blod. Hur ska det gå om min kropp är så negativ till att lämna ifrån sig saker när det är dags för förlossning? ;)

Blev lämnad med informationen att träna, äta hälsosamt och att det kommer ett brev på posten när datum för första UL är besämt. Någon gång mellan V 11-14. Så det blir förmodligen efter att jag kommit hem från Sverige.
Hon lämnade mig även med två svullna armar sönderstuckna av nålar och blåmärken. Det hjälpte inte direkt min huvudvärk.


Något sjukt bra här i England dock med gravida! Jag fick ett certifikat av BF Steph som ger mig gratis medicin av alla de slag samt gratis tandvård från nu fram tills barnet är 1 år! Snacka om att jag ska skaffa klippkort hos tandläkaren nu då! Hej frisk och sund och snygg mun!



Min engelska patientbricka som kom med posten idag.



Foldrar att läsa igenom från barnmorskan....



Mer piller för pillertrillaren!


Mitt temporära certifikat för GRATIS medicin och tandvård!


Ena sönderstuckna tillika blodlösa armen. Detta lilla blåmärke är nu några timmar senare större.

Kommentarer
Postat av: mami

skit bra med friiiii tandläkarvård...fan sånt borde vi ha hääääääääär

puss

2012-01-20 @ 10:56:22
Postat av: Lisa

Blä, såna där armar kunde jag också ha efter ett besök hos min barnmorska. Jag är också lite av en fobi mot nålar och fick till min glädje ta extra blodprover båda graviditeterna p ga att jag är Rh negativ. Inte roligt men nödvändigt ;-)



Ser fram emot att följa din blogg! :-)



KRAM

2012-01-23 @ 00:30:54
URL: http://lisrl.blogspot.com
Postat av: Lisa

Blä, såna där armar kunde jag också ha efter ett besök hos min barnmorska. Jag är också lite av en fobi mot nålar och fick till min glädje ta extra blodprover båda graviditeterna p ga att jag är Rh negativ. Inte roligt men nödvändigt ;-)



Ser fram emot att följa din blogg! :-)



KRAM

2012-01-23 @ 00:31:48
URL: http://lisrl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0