V 12!

God morgon lördag!
Det är blåsigt ute och regn. Jay ska göra klart det sista på sin armsleeve, jag ska söka jobb och sen flyttar vi grejer till huset, sättet upp den sista tapetremsan och skruvar upp två lampor. Det är vår lördag det. Vad gör ni?
Jo, jag går in i vecka 12 också.
Vecka 12

Efter den här veckan är den största risken för missfall över. Moderkakan och navelsträngen har helt tagit över tillförseln av näring och syre till fostret. Vanligtvis har illamåendet ochett sex centimeter långt foster i vecka 12tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.

Fostret har tunn, genomskinlig hud. Det är ungefär sex centimeter långt och väger knappt 15 gram. På fingertopparna börjar det unika mönstret, fingeravtrycket, att bildas. Överläppen får sin amorbåge och fingernaglarna blir tydligare. Skallbenen håller på att bildas.

Nu kan fostret röra både armar och ben och ser ut som en liten människa. Ansiktsdragen har börjat komma fram, och ögonen är slutna. Nästan alla organ och funktioner finns på plats, även om mycket mer tid behövs för den fortsatta utvecklingen fram till födelsen.


Kommentarer
Postat av: Sara den rara

Wow! Vecka 12, det är stort!!

2012-01-21 @ 23:13:31
URL: http://sascha.blogg.se/
Postat av: Åsa

jobbar! Malva är hos Fredde! =/

2012-01-21 @ 23:47:27
URL: http://missosd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0