Frågestund har guld i mund!

Frågestund har guld i mund! Jag är nyfiken på era erfarenheter kring detta!

Hur hälsosamt åt ni under grav?
Och om ni inte gjorde det, tyckte ni att det påverkade grav och senare bebis något?

Hur aktiv var den blivande pappan i grav? Tog ni det som det kom eller läste mannen högvis med böcker inom ämnet? Det sägs ju att när barnet föds, föds också en mamma och en pappa så man kanske inte behöver plugga in allt?


Kommentarer
Postat av: papi

finns inte så mycket att plugga in hur svårt är det att lära sig byta en blöja :-) kanske man kan plugga in lite om själva födseln för det kan man ha stor nytta av

Pappa får man lära sig att bli efter barnet är fött

vi grabbar har ju ingen hormoncykel som sätter igång i 1000knyck för att vi ska bli farsor men man kan ändå inte läsa sig till att bli det, det måste vara "handson" så att säga genom att hålla på med lillgrodan så får man starkare och starkare band och faderskänslor för den lille :-)

2012-03-14 @ 10:00:46
Postat av: Cemo

Första tiden var jag jättenoga och åt ingenting som man inte "fick" men efter att jag hade läst på lite så släppte den där stressen och jag kunde utan problem ta ett halvt glas vin då och då och beställa in rött kött.

Sluta röka gjorde jag på en gång, men unnade mig en cigarett på nyårsafton, en på min födelsedag osv. Vår barnmorska skrattade åt mig när jag kom för att "bekänna" mina synder och menade att halva jordens befolkning skulle vara hjärnskadade om det hade varit farligt!

Men jag tror alla med lite vett i skallen känner vad som är bäst och vart gränsen går!

2012-03-14 @ 10:24:46
URL: http://cemos.blogg.se/
Postat av: Sandra Sj

Alkohol var det inte tal om för en centiliter från sekunden att jag vetandes om barnet/barnen i magen. Röka eller snusa gör jag inte.



Med Jenna åt jag slaviskt efter vad man fick och inte, medan med Isidor åt jag allt, hahaha. Sushi var min ena craving och han är normal idag :)



Ketil var med på alla träffar hos BM och var väldigt aktiv. Men vi skippade böcker och allt vad sånt hette. Ketil har fem småsyskon så han behövde inte någon bok direkt, han var den som visste hur blöjor skulle bytas och magar rapas bättre än jag när Jenna väl kom.



2012-03-14 @ 20:55:50
URL: http://sandrasjunnesson.blogg.se/
Postat av: Sara den rara

Och här kommer mina svar. Jag älskar ju att svara på frågor... :)



Med hälsosamt vet jag inte om du menar näringsmässigt vs. socker? Jag väljer att tolka det så... Jag åt ju vansinnigt onyttigt, då jag tänkte att jag för första gången i mitt liv inte behövde fundera så mycket på vikten. Ben & Jerrys, apelsinjuice, lakrits och chips är vad Sally är uppbyggd av. Det påverkade mig så att jag gick upp nästan 30 kilo, men Sally är som bekant väldigt normal och intelligent. Inga synliga fel i alla fall ;)

Gällande vad man inte "FÅR" äta så undvek jag rött kött, rökt mat och mögelostar. Annars åt jag lite efter eget förstånd. Drack en halv öl på midsommar (för att sätta igång det). Slutade snusa och röka direkt vid graviditetstart.



Jonatan var väldigt delaktig i graviditeten, följde med på varje besök och målade skötbordet med mig. Vi pratade mycket om hur vi ville ha det osv. Dock läste han aldrig ett ord i de tre böcker jag köpte till honom ;) Han är en väldigt engagerad far som tar 70% av ansvaret dagligen. Så jag tror inte läsningen är vad som skapar en bra pappa... Dock tror jag inte att det skadar med kunskap!

2012-03-15 @ 08:19:19
URL: http://sascha.blogg.se/
Postat av: Lellelii

Jag har nolltolerans på cigg och alkohol. Och det går hur bra som helst. Ciggen tycker jag luktar apa och ju längre grav går desto mindre sugen blir jag på alkohol. Öl dock kan jag bli sugen på lite nu och då men då köper jag er gäng alkoholfria så är det löst. Men annars på matfronten så har jag skitit i det mesta faktiskt. Nej jag äter inte mögelost eller rött kött men det är mest för att jag inte gillar mögelost som den är och jag har helt tappat suget för kött överlag ( i form av stek, filéer osv ) annars äter jag gladeligen fetaost, sushi ( Som jag har begär för nu ) och salamis. Att äta hälsosamt överlag är ytterst svårt för mig nu då vi inte har någon spis och kan inte laga mat, och då är nachochips med salsadip eller glass godare :)?



Vad härligt att ni hade karlar som följde med på varje BM träff! Det är omöjligt för J pga av jobbet, men han läser mycket på internet och jag har märkt att om det är något om barn på tv så tittar han intresserat. Boken som han köpte till sig själv läser mest sig själv efter det där första försöker men jag tror som ni att man föds in i rollen som pappa och lär sig eftersom.



Kul att höra era historier dock! :)

2012-03-15 @ 20:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0